Noot:

Stempel Atelier vervaardigt LASER stempels (namen, logo's, eigen teksten en TRODAT stempelplaatjes).

Het Stempelteam op dit blog maakt gebruik van sjablonen, inkten, markers en dergelijke om te laten zien wat je met Inkerbell Stamps kunt creeeren.
De merken van accessoires (markers, inkten, papier e.d.) die het team verder gebruikt, kun je terug vinden in de beschrijvingen.
Deze zijn niet allemaal te koop in onze webwinkel : Stempel Atelier is een stempelfabrikant en verkoopt maar een beperkt aantal accessoires op dit gebied.

woensdag 23 november 2022

stap voor stap uitleg stencil kaart DRD/JouwStempel

Sinds november 2022 hebben wij in de webshop 2 grote stempelmerken die heel mooi op elkaar aansluiten.

Wij kregen van een aantal klanten de vraag hoe we een van onze voorbeeldkaarten gemaakt hebben, daarom wijden we daar vandaag een artikeltje aan. Wij werken met de "Make Art" van Wendy Vecchi (met magneten) maar je kunt ook gewoon post-it rolletjes of washitape gebruiken.
Leg je stencil (DarkRoomDoor boxes 3 up) zo op je vel kaartkarton, dat rondom alle afstanden even groot zijn. Je kaart ligt dan mooi in het midden. Zet dit vast met post-it/washi/magneten.
Voor de volgende stap kun je een inktborsteltje, inktdaubers, of (gewassen!) oude schuursponsjes - het gele deel - gebruiken. 
Neem wat inkt op, niet te veel. Je kunt beter in meerdere laagjes werken, dan dat je dikke vlekken inkt op het papier krijgt.
Ga nu met een draaiende beweging de inkt op het papier zetten. Begin met de lichtste tinten en werk in laagjes alles op. Waar 2 kleuren elkaar raken, ga met de lichtste kleur over die grens heen, zodat je een mooie overloop van kleur krijgt.

durf ook stukjes wit te laten, dit geef een heel mooi effect. Verwijder het stencil.
beinkt nu de bloem (DarkRoomDoor Full Bloom Vol1) met 1 of meerdere kleuren inkt, passend bij de kleuren van het sponsen.
Als je de bloem niet schoonmaakt, maar nog een keer afdrukt, krijg je een tweede lichtere afdruk.

Om een bloem in de spotlights te krijgen, hebben we er nog een in zwart afgedrukt.

Plak nu dit kaartkarton op een dubbele kaart en stempel er nog een tekst op. Wat wij heel leuk vinden is, om ook de enveloppe te bestempelen met dezelfde bloem. Dit keer met 3 kleuren inkt beinkt voor het afdrukken.